Samen zorgen we dat je slaagt...
Bel nu 072 - 511 61 43

Examens -> Tussentijdse Toets (TTT)

De afkorting TTT staat voor TussenTijdse Toets. Het verkeer in Nederland stelt hoge eisen aan elke deelnemer. De normen van het rijexamen zijn daar vanzelfsprekend op afgestemd. Met de TTT kun je al tijdens je rijopleiding kijken of je op de goede weg bent om je rijbewijs te halen.

De tussentijdse toets in het kort

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Indien je dat wenst rijdt je instructeur mee.

De TTT duurt even lang als een examen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende examen.

Voor wie is de TTT bedoeld?

De TTT is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor). Alleen als je rijschool staat ingeschreven bij het CBR kun je een TTT aanvragen.

Voorwaarden

Toelatingseisen / meenemen naar de toets:

Categorie B:

  • een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;
  • geslaagd voor het theorie-examen B of een geldig rijbewijs B-automaat;
  • het ingevulde formulier Zelfreflectie;
  • een voor deze toets geschikt motorvoertuig;
  • de reserveringsbevestiging.

Referenties

Tess Koelman

In één keer geslaagd ! Nogmaals heel erg bedankt Fabienne. Je was erg geduldig en dat was bij mij wel nodig...

Linda van den Broek

Linda van den Broek

Na 3 rijscholen koos ik voor Elite. Ik werd door een lieve dame opgehaald, een top rijinstructrice!! Heel veel plezier gehad in rijlessen! Ik heb in 1 keer mijn rijbewijs gehaald.

Nada Tesija

In 1 keer mijn rijbewijs gehaald! Hartstikke bedankt Melissa!